Piškotki brez moke in sladkorja

Ker je recept za “keto” kruh pritegnil veliko pozornosti, sem se odločila, da z vami delim še recept za piškote, katere boste lahko v teh predprazničnih dneh brez slabe vesti prigriznili tudi taki, ki ne uživate moke in sladkorja. oziroma prisegate na takoimenovano LCHF hrano.

Sestavine:
250 g mandljeve moke ali drobno mletih mletih mandljev ali drobno mletih lešnikov/orehov + za noževo konico pecilnega praška
150 g masla
100 g sukrina

Maslo naj bo sobne temperature, dodamo sukrin in ju z električnim mešalnikom stepemo do penaste strukture. Dodamo še mandljevo moko s pecilnim praškom in nadaljujemo s stepanjem do grudaste strukture. Maso stresemo na delovno površino, jo oblikujemo v cca 4 cm debel svaljek, katerega zavijemo v folijo za živila in damo v hladilnik za eno uro. Vzamemo iz hladilnika in narežemo na slab centimeter debele rezine in jim s piškotnimi pečati vtisnemo vzorce (pri tem jih še nekoliko sploščimo oz. stanjšamo). Če ne bomo uporabili pečatov, naj bodo rezine debele 0,5 cm.
Razporedimo na peki papir in pečemo pri 200 stopinjah približno 10 minut oziroma do primerne svetlo rumene barve.

Če želimo običajno verzijo (malo manj zdravo), pa mandljevo moko nadomestimo z navadno, lahko grobo, sukrin pa s sladkorjem.

Advertisements

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s