Sezona bučk je tu; malo drugače – presni bučni “špageti”

Če imamo na vrtu bučke, potem se nam je sezona pobiranja le-teh ravnokar pričela. In pri bučkah je tako, da ko enkrat začnejo “delati”, delajo na polno do pozne jeseni. Po nekaj tednih nam že zmanjka idej, kam vse z bučkami. Paniranih, okisanih, v omakah, na pizzah, v juhah, prikuhah, vsega smo se že najdeli. Pa ste jih poskusili kdaj jesti surove? Dajte. Odlične so!

Predlagam vam, da si kdaj bučke privoščite sveže, hrustljave in surove. Za izdelavo bučkinih špagetov ne potrebujete fancy in dragih ter ta hip zelo modernih rezalnikov, ki jih spiralasto zrežejo v tanke “špagetke”. Znajdite se in si jih po dolgem in z lupino vred zrežite  s pomočjo ribežna, ki ima možnost rezanja na tanke trakce. Takole:
20170608_092853.jpg
In zdaj najpomembnejše – lepo vas prosim – ne solite jih, ne puščajte jih, da se “pajsajo”  in ne ožemajte jih! Nasploh tega ne počnite z bučkami, ne le pri bučnih špagetih, tudi pri vsej ostali uporabi. Tako iz njih iztisnete čisto vse, kar je v njih zdravega in koristnega, ostanejo vam le prazne vlaknine. Ena srednja bučka je približno ravno pravšnja porcija za eno odraslo osebo.

Bučne špagete lično naložite na krožnik, če imate radi slano, jih rahlo osolite z grobo soljo, potem pa jih takoj prelijte z omako po vaši izbiri. Vroča omaka jih ravno prav zmehča, da jih lahko na vilico navijate tako, kot bi bili pravi, hkrati pa še vedno ostanejo hrustljavi in čvrsti.

Pa dober tek!

Advertisements

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s