Pustite vtis: extra easy rustikalno čokoladno pecivo, gotovo v 15 minutah

Najavili so se vam obiski, vi pa nimate doma nič primernega. Vedno vas vsi hvalijo kako božansko pecivo pečete, ko pa kdo pozvoni pri vratih, je na delu stric Murphy. Nimate nič. Nula. Nada. Ali pa vam domači enostavno samo tečnarijo, da jim specite že vendar končno nekaj, vam pa se ne ljubi. Za vas imam recept, ki bo zagotovo pustil vtis: na vas, ker je tako hudirjevo enostaven, na jedcih pa tudi, ker je čudovito polnega okusa in rahel. Ne potrebujete nobenih luksuznih sestavin, od pripomočkov pa le skodelico in električni mešalnik.

Potrebujemo:
4 skodelice moke
4 žlice kakava
2 skodelici sladkorja
1 skodelica mleka
1 skodelica olja
1 jajce
1 vanilin sladkor
1 pecilni prašek
rum – po okusu in željah

Vse našteto zmečemo v eno posodo in dobro premešamo z ročnim mešalnikom. Masa mora biti gosta, a ne trda. Če se vam bo slučajno zdelo, da je treba dodati še malo mleka, ga kar dodajte. Ampak zelo malo. Gostota je odvisna namreč tudi od velikosti jajc, velikosti vaše skodelice in tega, kako “suho” moko imate. Ampak načeloma v večini primerov zgornje mere kar štimajo.

Pekač obložite s peki papirjem. To je povsem enostavno, če peki papir prej pod tekočo toplo vodo namočite – potem lahko z njim delate tako, kot bi bil mokra cunja. Maso vlijte v pekač in z njim hop v, pazi zdaj, mikrovalovno pečico. Malo je odvisno od tega, kako močno pečico imate, jaz tale kolač pečem na najvišji jakosti točno 10 minut. (Če pa boste vseeno šli na klasično varjanto – vsaj pol ure pri 180-200 stopinjah. Preverjate z zobotrebcem, kot pri biskvitu.)

Še vročega ga prekucnemo na servirni krožnik, odstranimo peki papir, potem pa se lahko malo poigramo. Dovolj je le, če ga posipamo s sladkorjem v prahu. Še bolj luksuzna različica pa je, da čezenj prelijemo vročo marmelado ali stopljeno čokolado. Pred tem ga lahko tudi malo navlažimo z decilitrom mleka. Po prelivu lahko na primer posipamo še malo grobo nasekljanih oreščkov – orehi, lešniki, mandlji. Če imamo dovolj časa, da se kolač še ohladi, pa ga za piko na “i” izdatno in kičasto okrasimo še s stepeno smetano.

Nič lažjega. Vašim jedcem ali obiskom pa bodo zagotovo čeljusti “popadale dol”.

 

Advertisements

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s