Stran s kocinami! Domač vosek za depilacijo iz treh sestavin

Tudi ve zapravljate preveč denarja za odstranjevanje dlak v salonih? Počnete to doma in v trgovinah kupujete drage depilacijske kreme in voske? Rešujete tovrstne težave z britvico in se posledično borite z vraščenimi dlakami in dejstvom, da je treba vajo ponavljati vsakih nekaj dni? Rešite se kocin na preprost in cenen način: izdelajte si domač vosek za depilacijo, ki ne le, da deluje, izjemno prijazen je do naše kože, dlake odstrani z manj bolečine, Egipčanke pa so ga uporabljale že pred več tisoč leti. Imenujemo ga tudi “Kleopatrina depilacija”.

Kaj potrebujem?
Tri sestavine in tri pripomočke.
– štiri dele sladkorja
– en del limoninega soka
– en del vode
– posodo, kuhalnico in kuhinjski termometer (ko boste zverzirane, ga ne boste potrebovale več)
20170312_11304620170312_113753

 

 

 

 

 

 
Vse sestavine damo v posodo in pristavimo na štedilnik na srednjo temperaturo. Bolje manjšo, kakor večjo. Sama imam indukcijo in kuham sladkorno pasto na številki 3 (od desetih). Kuhanje traja od pet do 10 minut, ves čas pa smo poleg in zmes mešamo. Masa mora doseči temperaturo med 120 in 125 stopinjami, kar najlažje preverjamo s kuhinjskim termometrom.

termometer

Od tega trenutka naprej smo zelo pozorni na barvo sladkorne paste. Gotova je lahko v minuti ali dveh, ko doseže zlato barvo. Barvo najlažje kontroliramo tako, da maso s kuhalnico kanemo na papirnato kuhinjsko brisačko.
20170312_114942

Ko postane zlate barve, umaknemo posodo s štedilnika in pustimo nekaj minut, da se ohladi.
20170312_115002
Po nekaj minutah ohlajanja dobljeno zmes natočimo v stekleno posodico ali kozarček, kjer se ohladi do konca.

20170312_122727
Sladkorno pasto lahko uporabljamo popolnoma enako, kakor kupljen depilacijski vosek. Pred uporabo jo moramo najprej nekoliko segreti in jo potem s spatulo nanašamo na kožo v smeri rasti dlak, čez njo damo kos depilacijskega traku in potem v smeri nasprotni rasti dlak na hitro odsranimo.  Še bolj preprost način pa je, da pasto na kožo nanesemo kar z roko in to v debeli plasti v nasprotni smeri rasti dlak, jo na koncu malo privihamo, primemo in potegnemo s kože v celem kosu v smeri rasti dlak. To isto pasto lahko uporabimo znova in znova, dokler ne izgubi lepljivosti ali pa postane že prepolna dlak.

Advertisements

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s