Panika: Pust je pred vrati, otroci pa brez kostumov

Pričenjajo se pustna rajanja. V zadnjih letih se je precej razpasla navada, da si s kostumi ne damo veliko opravka; kupimo jih v nakupovalnih centrih, pa je. Posledično se za pusta počutim kakor v ameriškem westernu – naokoli se sprehajajo sami indijanci in kavbojci, vsi iz iste trgovine :). Živi dolgčas! V tem zapisu se bomo malce poigrali z domišljijo in ugotovili, da nakup pustnega kostuma ni nujno najelegantnejša rešitev, še manj pa najcenejša!

Ne vem zakaj, a zadnjih nekaj let vedno (naivno) mislim, da je moj otrok že toliko star, da se mu bo zdelo otročje, da bi se šemil v pustne kostume. Kakšen dan pred pustom pa jo jadrno prikoraka z vprašanjem/ukazom ‘mamiii, spomni se, kaj naj bom za pusta!’ Ja, krasno.

Najprej pogledam v omare. Bež lanena tunika. Hmmm – ‘mali, pomeri!’ Seveda mu je prevelika, sega skoraj do tal. Videti je kot oblačilo savdijskih moških, zato takoj pade ideja. Na glavo dodava rjuho, iz moje črne rute zvijeva naglavni trak. V roke mu potisnem kartonasti kovček, ki je ostal od nakupa modema, ga prelepim z enobarvnim papirjem, v kovček pa na kos stiroporja (da je kovček videti poln) prilepiva tiste robčke za nos, ki so videti kot bankovci za sto evrov. Še sončna očala in naš savdijski naftni mogotec je nared.

Lani je bilo precej hladno, pa nismo z oblačili prav nič eksperimentirali. Poigrala sem se zgolj z mojimi ličili. Zelo svetel, mnoooogo presvetel puder, preko njega še bel smukec (ki ga imam doma za latex rokavice). Sive in zelene sence pod očmi, za zareze pa vijolične sence za oči, temno in svetlo rdeča šminka za usta ter nepogrešljiva črna barvica za oči (ali eyeliner). Še razmršena frizura in naš zombi je bil nared.

Tudi deklice so pogosto zadovoljne že s preprosto in lepo poslikavo obraza – z malo truda lahko ustvarimo mucke, miške, pajkove mreže in podobne poslikave, ki so učinkovite, unikatne, stanejo pa (skoraj) nič.

Ne dopustite torej, da tudi Pust postane še en izmed skomercializiranih praznikov. To je čas norčavosti, veselja ob prihajajoči pomladi in nikakor čas stresa, “letanja” po trgovinah in nakupovanja pustnih kostumov. Dajte domišljiji prosto pot in si naredite svojevrstno zabavo in veselje že s tem, da ustvarite svojo lastno pustno kreacijo. In ne pozabite na slastne krofe. (klikni za recept)

Advertisements

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s