“Luš(t)ne” ideje: solata v užitni skledici

Si radi solato privoščite tudi kot glavno jed in ste naveličani tega, da vam je že na pogled dolgočasna, vedno znova nedomiselno servirana na istem krožniku? Ob hrani se nam sline pocedijo tudi zaradi (zadnje čase tako opevane in moderne) prezentacije. Lepo pa je lahko tudi dobro in užitno.

Čisto preproste in užitne servirne skodelice si lahko v nekaj minutah pripravite iz vlečenega testa. Vzamete keramično ali stekleno skodelo, ki bo prenesla temperaturo do 180 stopinj. Premažete jo s tanko plastjo olja, vanjo pa položite dva (vsaj približno) kvadratna lista kupljenega vlečenega testa (jaz sem v zgornjem primeru en list razrezala na dve polovici. Za nekaj minut postavite skodelice v na 180 stopinj segreto pečico. Če se vam zelo mudi, lahko uporabite tudi funkcijo žara. A bodite pozorni – skodelice so zapečene res hitro, zato le večkrat pokukajte, da se vam ne bodo zažgale.

Zapečene skodelice takoj vzemite ven iz modelov in jih ohladite na mreži (da se lepo posušijo in postanejo hrustljave). Solato v njih nadevajte tik preden jo boste postregli. Skodelice lahko uporabite tudi za serviranje česa drugega – na primer sadja, drobnega peciva, prigrizkov …

Pa veliko zabave ob tem, ko boste lomili in malicali hrustljave stranice vaših servirnih skodelic.

Advertisements

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s