Balzam za ustnice ali bogato mazilo za kožo v mrzlih dneh

Kokosova maščoba je dan danes v trgovinah že nekaj običajnega in tudi cenovno dostopnejšega. Vse več vas je takšnih, ki ste jo že poskusili ali jo redno uporabljate. Nekaj vas je tudi takšnih, ki jo imate, pa nekako ne veste kam z njo … No, ni nujno, da jo pojeste. Lahko si jo tudi namažete na od mraza suhe in razpokane ustnice ali roke.

Naj vam povem, kako do čudovitega bogatega mazila za ustnice ali roke. Potrebujete samo dve sestavini:
– 4 dele kokosove maščobe (trde)
– 1 del olivnega ali mandljevega olja

Kokosovo maščobo na vodni kopeli raztopite do tekočega stanja. Dodate olivno olje in obe maščobi z žlico temeljito premešajte. Nalijete v primeren kozarček in dobro zaprite. Kokosova maščoba se bo ponovno strdila in v kombinaciji z oljem bo nastala mehkejša struktura. Ker gre za naraven maščobni izdelek in ker maščobe na toplem hitro postanejo žarke, je bolje, da mazila ne hranite v kopalnici. Optimalen je tudi hladilnik ali kakšno drugo hladnejše mesto.

Poigrajte se
Seveda lahko osnovni mešanici primešate marsikaj. Tole na fotografiji je balzam za ustnice. Ker obožujem vonj agrumov, sem mešanici olj dodala še dve kapljici naravnega eteričnega olja rdeče pomaranče (previdno in zelo po malem z eteričnimi olji – če pretiravate, tvegate na koži ekcem). Za rožnato barvo in sijaj pa sem dodala še malo rdeče-roza sence za oči, katere na vekah resnično nikoli ne uporabljam. Če boste izdelovali mazilo za roke, lahko dodate tudi čisto malo medu.

Advertisements

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s