Olivno olje za lase, nohte, obraz in za v solato

Zelo dobro so nam poznane prednosti in zdravilne učinkovine uživanja olivnega olja. A olivno olje ni le za v želodec. Odlično se namreč obnese kot kozmetična surovina, ne le kot izhod v sili, ko nam zmanjka losiona za telo ali seruma za konice las, pač pa kot del vsakodnevne negovalne rutine. Pa še poceni je.

Olivno olje z lahkoto nadomesti uporabo olj, ki smo jih doslej uporabljali v negovalne namene: mandljevega olja, olja makadamije ali arganovega olja. Kako in kje ga torej lahko uporabimo?

Maska za izsušene lasne konice
Če uporabljate serume za poškodovane lasne konice, jih lahko nadomestite z olivnim oljem. Nekaj kapljic kanite na dlani in jih nanesite na konice opranih in sfrotiranih las. Ne pretiravajte. Lase posušite in oblikujte kot ponavadi.

Hranilo za suhe in razcepljene nohe in obnohtno kožico
Preden greste v posteljo, si odstranite lak za nohte. Nohte in obnohtno kožico izdatno natrite olivnim oljem. Če imate težave s suho in razpokano kožo na rokah, lahko z oljem na debelo namažete tudi roke. Nadenite si bombažne rokavice in pojdite spat. Zjutraj bodo nohti in koža rok zagotovo v precej boljšem stanju.

Losion za telo
Za vse, ki imate po telesu zelo suho kožo, ki se rada lušči, bo to odlična rešitev. Ko ste stuširani in je vaša koža še mokra, si na dlan kanite za čajno žličko olivnega olja. To količino olja razmažete po vsem telesu. Ne otirajte se z brisačo, ampak se posušite na zraku. Koža bo olje v celoti vpila in občutek “zategnjenosti” bo izginil. Enako lahko naredite tudi na obrazu.

Odstranjevalec ličil
Izdelki za odstranjevanje ličil so nepotrebni. Naše mame in babice so za ta namen uporabljale olja in s tem ni nič narobe tudi dan danes. Na blazinico vate torej kanite nekaj kapljic olivnega olja in si z njim z nežnimi gibi odstranite vsa ličila. Olja blagodejno in negovalno vplivajo tudi na vaše trepalnice in vzpodbujajo njihovo rast. Če želite, lahko steklenički olivnega olja za odstranjevanje ličil dodate tudi nekaj kapljic ricinusovega olja, katerega so naše mame nekoč  uporabljale za daljše in bolj goste trepalnice.

In, brez skrbi, ob takšni negovalni rutini ne boste dišale po sredozemski solati, ravno nasprotno, prav nikakršnega vonja po olivah ni zaznati. Če pa že želite dišati, mu lahko primešate kakšno kapljico ali dve vam ljubega (naravnega in ne sintetičnega!) eteričnega olja.

Advertisements

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s